Banana pizza

 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 Fairtrade bananen, gepeld
  • 15 g verse gist (of 1 tl gedroogde gist)
  • 300 g speltbloem, gezeefd (plus extra)
  • 100 g bloem, gezeefd
  • 6 el olijfolie
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 250 g mini-mozarellabolletjes, gehalveerd
  • 1 handje rucola, gewassen
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd

Bereidingswijze

1. Los de gist al roerend op in 250 ml lauwwarm water (of voeg droge gist toe aan de bloem). Doe de bloem in een grote kom, roer het water erdoor met een pollepel. Voeg een mespunt zout en 1 el olie toe en kneed tot een soepel deeg. Strooi nog wat bloem over het deeg, dek de kom af met plasticfolie en laat op een warme plek 1 uur rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.

2. Roer de resterende olie en de rode peper in een kommetje door elkaar.

3. Verwarm de oven voor op 250 °C. Bestuif je werkvlak met een beetje bloem. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol die flinterdun uit. Leg de pizzabodems op een met bloem bestoven bakplaat.

4. Snijd de banaan schuin in dunne plakjes en verdeel over de pizza’s. Verdeel de mozzarella erover, schep de rode peperolie en bestrooi met sesamzaad. Bak de pizza’s in ca. 10 min. goudbruin. Bestrooi met rucola en serveer.