Nieuws

Trading fair to tackle climate challenges : the coffee case

25.04.2022 - Live event

Met Jean-Pascal van Ypersele (professor aan de UCLouvain & voormalig IPCC vice-voorzitter), Monika Firl (Koffie expert bij Fairtrade ), Pison Kukundakwe (Koffie producent), Xavier Rombouts (CEO Rombouts), Delhaize, Youth for Climate…

Lees meer

Webinar: What is the human cost for low cost bananas?

13.01.2022

Bananen zijn sinds decennia gemeengoed in onze dagelijkse voeding. We stoppen ze in de lunchtrommel van onze kinderen, eten ze als gezond tussendoortje en bedenken ambitieuze recepten om bananenbrood, bananenshakes en zelfs bananenchips te maken. We zijn dol op bananen en de banaan concurreert duchtig met appels als ons meest favoriete fruit.

Lees meer

Wereldleiders opgelet: 1,8 miljoen boeren en werknemers eisen klimaatrechtvaardigheid

28.10.2021 - Fairtrade International

Klimaatverandering brengt ernstige schade toe aan de levens en het levensonderhoud van boerengemeenschappen die zoveel van ons voedsel verbouwen. Nu de tijd dringt om een klimaatcatastrofe af te wenden, komen Fairtrade-producentennetwerken samen om een duidelijke boodschap naar de wereldleiders te sturen: het is hoog tijd voor een klimaatrechtvaardige aanpak.

Lees meer

Coffee connects the world. Let’s connect fairly - Happy International Coffee Day.

01.10.2021 - Peter Ketter, Senior Coffee Manager Fairtrade International

On international coffee day, let’s reflect on how coffee connects all of us, and the ripple effect we can all have in this industry if we act fairly.

Lees meer

Belgische chocoladesector zet eerste stappen richting duurzaamheid

30.09.2021 - Persbericht Beyond Chocolate Partnership

Belgische chocolade staat in binnen- en buitenland bekend als een hoogstaand kwaliteitsproduct. Maar naast kwaliteit moeten consumenten van Belgische chocolade ook maximaal kunnen rekenen op de duurzaamheid van het product. Daarom werd in December 2018 het Beyond Chocolate partnerschap gelanceerd, met steun van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Beyond Chocolate brengt ondertussen meer dan 60 partnerorganisaties (waaronder Fairtrade Belgium) samen onder een gemeenschappelijk engagement: tegen 2030 een leefbaar inkomen verzekeren voor de meer dan 140.000 cacaoboeren die leveren aan de Belgische markt en een einde maken aan verdere ontbossing gelinkt aan cacao productie.

Lees meer