Nieuws

Colruyt wint 'Ik ben meer dan mijn kassaticket' Award door gezonde voeding aantrekkelijk te maken voor kinderen

19.02.2021

De Pottenlikkers, een initiatief van Colruyt Laagste Prijzen en Studio 100, werd door het publiek tot winnaar gekozen van de Ik ben meer dan mijn kassaticket Award. Die award van Rikolto, Test Aankoop, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Gezond Leven ging eind vorig jaar op zoek naar impactvolle initiatieven van supermarkten om kinderen en jongeren gezonder te laten eten. De Pottenlikkers haalde het van het enige andere initiatief dat de nominatie van de jury in de wacht sleepte: Superplus van Delhaize. 

Lees meer

Breng nu je stem uit voor de 'Meer dan mijn kassaticket' Award!

03.12.2020

Voor het tweede jaar daagden Rikolto, Test Aankoop, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Gezond Leven onze supermarkten uit voor de Ik ben meer dan mijn kassaticket Award. In deze editie focust de award zich op initiatieven die gezonde en duurzame voeding voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk maken. Slechts 2 initiatieven kregen een nominatie van de expertenjury. Het publiek kan vanaf nu meestemmen op de winnaar.

Lees meer

Cool nieuws: Ben & Jerry's gaat voor een beter inkomen voor cacaoboeren

18.11.2020

Fairtrade Belgium is blij dat ijsjesicoon Ben & Jerry’s zich aansluit bij andere pioniers zoals Oxfam, Lidl, Tony’s en Belvas, om samen met Fairtrade te werken aan een leefbaar inkomen voor cacaoboeren.

Lees meer

Fairtrade partnerships secure more than €15 million in #COVID19 relief & recovery fund

01.11.2020 - Fairtrade International

With the next wave already in sight, the COVID-19 pandemic continues to have severe effects on farmers, workers and communities in the world’s poorest countries.

Lees meer

Welke initiatieven van supermarkten doen kinderen en jongeren gezond eten?

28.09.2020

Voor het tweede jaar dagen Rikolto, Test Aankoop, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Gezond Leven onze supermarkten uit voor de ik ben meer dan mijn kassaticket Award. In deze editie focust de award zich heel specifiek op initiatieven die gezonde en duurzame voeding voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk maakt.

Lees meer