Nieuws

De klok tikt! #COP27

04.11.2022 - Fairtrade International

2%. Dat is hoeveel van de fondsen voor aanpassing aan klimaatverandering momenteel terechtkomt bij kleinschalige producenten. Nochtans produceren zij gezamenlijk zo’n 35% van ons voedsel (bij de koffieteelt ligt dit aantal zelfs op 73%) én ondervinden zij rechtstreekse impact van klimaatverandering. Klinkt dat fair voor jou?

Lees meer

Winnares van tote bags actie geïnterviewd in Knack: ‘Op een creatieve wijze problemen aankaarten werkt’

05.08.2022

Samen en met COSH! lanceerde Fairtrade dit jaar een ontwerpwedstrijd om tote bags een tweede leven te geven en problemen in de katoensector op de kaart te zetten. Ze sprak over haar ervaring in een interview met Knack en gaat dieper in op haar visie op de mode-industrie. ‘Bewust omgaan met materialen vind ik heel belangrijk,’ stelt winnares Billie Vermandere.

Lees meer

Lidl kiest voor eerlijke en duurzame werkkledij in de winkel

20.05.2022

Winkelmedewerkers dragen Fairtrade gecertificeerd katoen. De Lidl poloshirts, hemdjes en broeken hebben een Fairtrade Cotton label, een keurmerk dat staat voor een stabiele en eerlijke vergoeding voor de katoenboeren en arbeiders. De filiaalmedewerkers van Lidl België dragen samen met de andere Europese Lidl-landen bij aan de eerlijke en duurzame katoenhandel door het dragen van Fairtrade werkkledij.

Lees meer

Trading fair to tackle climate challenges : the coffee case

25.04.2022 - Live event

Met Jean-Pascal van Ypersele (professor aan de UCLouvain & voormalig IPCC vice-voorzitter), Monika Firl (Koffie expert bij Fairtrade ), Pison Kukundakwe (Koffie producent), Xavier Rombouts (CEO Rombouts), Delhaize, Youth for Climate…

Lees meer

Webinar: What is the human cost for low cost bananas?

13.01.2022

Bananen zijn sinds decennia gemeengoed in onze dagelijkse voeding. We stoppen ze in de lunchtrommel van onze kinderen, eten ze als gezond tussendoortje en bedenken ambitieuze recepten om bananenbrood, bananenshakes en zelfs bananenchips te maken. We zijn dol op bananen en de banaan concurreert duchtig met appels als ons meest favoriete fruit.

Lees meer