Nieuws

Driemaal goed nieuws voor de Fairtrade-banaan

13.02.2023 - Fairtrade Belgium

Bij Fairtrade houden we van bananen! Ongeveer 20% van de bananen die in België worden geconsumeerd, zijn vandaag Fairtrade gecertificeerd. Elke Belg eet dus elk jaar meer dan een kilo Fairtrade-bananen, en dat maakt een fundamenteel verschil voor de producenten en hun gezinnen. In 2021 leverde de consumptie van Fairtrade-bananen in België bijna 828.000 euro Fairtrade premie op. Die investeerden kleinschalige bananenboer.inn.en in projecten die productiviteit stimuleren, of om de levensomstandigheden van hun gemeenschap te verbeteren. Het jaar 2023 brengt driemaal goed nieuws voor de Fairtrade banaan:

Lees meer

Fairtrade neemt strengere cacaonorm aan

02.02.2023 - Fairtrade Belgium

Fairtrade heeft zijn cacaostandaard geactualiseerd en zijn inzet voor het bestrijden van ontbossing en kinderarbeid in de cacaoteelt versterkt. Ook op andere gebieden, met name op het vlak van traceerbaarheid van cacao en met betrekking tot leefbaar inkomen, is de nieuwe standaard nu strenger.

Lees meer

Fairtrade introduceert de Risk Map

25.01.2023 - Fairtrade Belgium

Fairtrade staat ervoor in dat mensenrechten en het milieu beschermd worden. Wij geloven dat dat enkel kan door middel van transparantie. Daarom hebben we een nieuw instrument gelanceerd om de wereldhandel voor iedereen veiliger en eerlijker te maken: de risk map.

Lees meer

Bio en Fairtrade: it's a match!

12.01.2023 - Fairtrade Belgium

Fairtrade presenteert haar BIO catalogus met een groot deel van het aanbod van Fairtrade & Bio producten. Deze kan door alle bioverkopers en detailhandelaars als gids worden gebruikt en helpen om Fairtrade biologische producten in een aanbod te integreren. Dit aanbod verandert voortdurend.

Lees meer

Chocolade: De keerzijde van de medaille

19.12.2022 - Cacao - Fairtrade Belgium

Op feestdagen en familiefeesten, jong en oud smult van pure, witte en melkchocolade. Hoe kan het dat wij genieten van ons pleziertje, terwijl er aan de andere kant van de planeet kinderen werken om onze chocolade te produceren? Tijd om onze ogen te openen voor een prangende realiteit.

Lees meer