Nieuws

Chocolatier Vandenbulcke omarmt een duurzame toekomst en kiest resoluut voor Fairtrade

06.02.2024 - Fairtrade Belgium

Familiebedrijf Vandenbulcke, al 75 jaar een icoon in de chocoladewereld, neemt een krachtige stap naar een duurzamere toekomst door vastberaden te kiezen voor Fairtrade chocolade. Met deze gedurfde beslissing streeft Vandenbulcke ernaar een positieve impact te hebben op zowel consumenten als cacaoboeren, en draagt het bij aan een nieuwe standaard voor de chocolade-industrie.

Lees meer

Colruyt vergroot impact op leefbaar inkomen voor cacaoboeren

01.02.2024 - Fairtrade Belgium

In 2020 heeft Colruyt besloten om met één van zijn Boni-chocoladetabletten (de donkere 72% chocolade) een ambitieuze stap te zetten richting het realiseren van een leefbaar inkomen. Maar wat houdt dit precies in?

Lees meer

Webinar: Exploring the impact and value of Fairtrade cotton

26.10.2023 - Fairtrade Belgium

Wil je meer weten over Fairtrade katoen? Hoe Fairtrade inkopen werkt en hoe kan je ermee aan de slag gaan? Ontdek het verschil dat Fairtrade maakt voor producenten en hoe het jouw bedrijf kan ondersteunen op HREDD. In 3 sessies krijg je de kans om jouw begrip van duurzame katoeninkoop te verdiepen en te luisteren naar producenten, Fairtrade experts en commerciële partners. Doe mee aan alle sessies of kies de sessie die het meest relevant is voor jouw bedrijf.

Lees meer

Miko, Charles Liégeois, Oxfam Fairtrade en retailers Lidl en Aldi mogen zich vanaf nu Fairtrade Frontrunners noemen

06.10.2023 - FairtradeBelgium

De winnaars van de eerste editie van de Fairtrade Frontrunners Awards – op basis van de Fairtrade Frontrunners Scorecard - werden gisterenavond ​ bekendgemaakt in Brussel. Zo werden Lidl en Miko winnaars in de eerste categorie “Fairtrade Premium”, vielen retailer Aldi en koffiebrander Charles Liégeois als Fairtrade Frontrunners in communicatie in de prijzen, en mocht Fairtrade pionier Oxfam Fairtrade de eerste prijs in de categorie “Beyond Certification” mee naar huis nemen. Er werden ook prijzen uitgereikt aan de Fairtrade "Ambassadors" en de "Newcomers". In de eerste categorie werden drie personen in de bloemetjes gezet voor hun betrokkenheid bij eerlijke handel: Thierry Noesen van Belvas, Bruno Van Steenberghe van Kalani en Karen Janssens van de Colruyt-groep. Wat betreft de nieuwkomers vielen bedrijven Guylian, Le Pain Quotidien en Nature Snacks in de prijzen voor hun keuze voor Fairtrade. Een mooie erkenning voor tal van bedrijven die via Fairtrade mee willen bijdragen aan een meer duurzame wereld, voor producent en voor consument, van boer tot bord.

Lees meer

Strijk ongelijkheid glad!

04.09.2023 - Brabantia

Breng wat nieuwe energie op de plank met de frisse nieuwe Brabantia Strijkplankhoes New Dawn gemaakt van 100% Fairtrade katoen. Een prachtige en eerlijke overtrek van topkwaliteit en dito design, gemaakt voor jou en je Brabantia strijkplank. Vanaf september 2023 verkrijgbaar op strijkplanken A, B, C en D met zwart frame of als losse overtrekset of toplaag. Veel strijkplezier!

Lees meer