Nieuws

Strijk ongelijkheid glad!

04.09.2023 - Brabantia

Breng wat nieuwe energie op de plank met de frisse nieuwe Brabantia Strijkplankhoes New Dawn gemaakt van 100% Fairtrade katoen. Een prachtige en eerlijke overtrek van topkwaliteit en dito design, gemaakt voor jou en je Brabantia strijkplank. Vanaf september 2023 verkrijgbaar op strijkplanken A, B, C en D met zwart frame of als losse overtrekset of toplaag. Veel strijkplezier!

Lees meer
Deborah Mensah, cacoaproducent en Operations Manager bij de Asunafo-coöperatie in Ghana.

TOP OVERLEG OVER LEEFBAAR INKOMEN, GELEID DOOR CACAOBOEREN

06.07.2023 - Fairtrade Belgium

Op 11 mei vond in Abidjan het eerste door Fairtrade georganiseerde Living Income-topoverleg plaats, geleid door cacaoboeren zelf. Tijdens het topoverleg gingen zij het gesprek aan met partners uit de cacaosector over de uitdagingen die de boeren hebben en de oplossingen en succesverhalen die zij zien om voortgang op het gebied van leefbaar inkomen te kunnen maken. "Met deze top brengen we de discussie terug naar waar ze hoort, daar waar chocolade wordt geproduceerd, naar Afrika", aldus de voorzitter van Fairtrade Africa - Benjamin Kouame Franklin – in zijn krachtige openingsverklaring.

Lees meer

Fairtrade’s New Cocoa Standard: a balance between robust requirements and fairness for farmers

01.06.2023 - Fairtrade Belgium

Do you want to know more about the new Cocoa Standards of Fairtrade and their impact for farmers and sustainable supply chains, especially in the areas of human rights, deforestation, traceability and living income ? Do you want to understand how Fairtrade can help you comply with the new and upcoming international legislation (HREDD, EU Deforestation Law)? Watch our webinar!

Lees meer

Fairtrade België presenteert de jaarresultaten!

01.06.2023 - Fairtrade Belgium

Zoals elk jaar staat de maand juni in het teken van de jaarresultaten van Fairtrade Belgium. Philippe Weiler, CEO van Fairtrade Belgium, neemt u mee over het reilen en zeilen van Fairtrade in België.

Lees meer

Driemaal goed nieuws voor de Fairtrade-banaan

13.02.2023 - Fairtrade Belgium

Bij Fairtrade houden we van bananen! Ongeveer 20% van de bananen die in België worden geconsumeerd, zijn vandaag Fairtrade gecertificeerd. Elke Belg eet dus elk jaar meer dan een kilo Fairtrade-bananen, en dat maakt een fundamenteel verschil voor de producenten en hun gezinnen. In 2021 leverde de consumptie van Fairtrade-bananen in België bijna 828.000 euro Fairtrade premie op. Die investeerden kleinschalige bananenboer.inn.en in projecten die productiviteit stimuleren, of om de levensomstandigheden van hun gemeenschap te verbeteren. Het jaar 2023 brengt driemaal goed nieuws voor de Fairtrade banaan:

Lees meer