Nieuws

The Fair Trade movement's call to the G20

16.04.2020 - Fairtrade Belgium

The World Fair Trade Organization and Fairtrade International, supported by the Fair Trade Advocacy Office, have issued the following joint statement in relation to the upcoming G20 Action Plan in response to Covid-19.

Lees meer

Opinie: Als de golf van solidariteit aan de grenzen stopt, riskeren we een terugkeer naar cichorei

09.04.2020 - Opinie - Charles Snoeck

Brussel, 9 april 2020 – Met een verbruik van meer dan 7 miljard kopjes per jaar kunnen we met enige zekerheid stellen dat België verslaafd is aan zijn koffiepauzes. Mijn dag is ook nooit echt begonnen voordat ik mijn dosis heb opgeslurpt. Toegang tot dit exotische product was echter niet altijd even eenvoudig. Tijdens de oorlog van ‘14-‘18, een tijd van schaarste, moest de bevolking zich wenden tot alternatieven... zoals cichorei. Gelukkig was na de oorlog het zwarte goud snel terug. De huidige gezondheidscrisis heeft een steeds grotere impact op supply chains. Kan deze crisis ons potentieel doen teruggrijpen naar de chicorei ?

Lees meer

Hoe gaat het met producenten wereldwijd in tijden van Corona?

01.04.2020 - Fairtrade Belgium

In deze onzekere tijden maken wij ons als eerste zorgen over onze gezondheid en die van onze geliefden. Logisch, want Covid-19 heeft nogal impact op ons dagelijks leven. Maar het virus raakt ons allemaal, wereldwijd. In dit artikel geven we een update over de boeren en arbeiders die de producten maken waar wij nu onze voorraadkasten mee vullen.

Lees meer

Connected community – Hoe we elkaar nu kunnen helpen

18.03.2020 - Fairtrade Belgium

Wereldwijd passen organisaties zich aan om de verspreiding van COVID-19 tot een minimum te beperken. Ook bij Fairtrade Belgium werken we virtueel, en volgen we de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid en WHO op. Ons werk staat niet stil, en we blijven ons inzetten om de producenten te ondersteunen die het hart vormen van ons systeem.

Lees meer

Colruyt wint eerste "Ik ben meer dan mijn kassaticket" Award

24.01.2020 - Jelle Goossens - Rikolto

Donderdagavond werd de "Ik ben meer dan mijn kassaticket" Award uitgereikt tijdens het Personality of the Year-event van retailvakblad Gondola. Het was het initiatief ‘Aan tafel in 1, 2, 3 euro’ van Colruyt dat in de publieksstemming de meeste stemmen kreeg van de 3 genomineerde initiatieven. Met de award willen Rikolto (vroeger Vredeseilanden), Test Aankoop en Fairtrade Belgium initiatieven van supermarkten in de kijker zetten die duurzame voeding mainstream maken.

Lees meer