Nieuws

Geschokt, maar niet verrast

28.07.2020 - Charles Snoeck

Fairtrade reageert op berichten over wijdverspreide kinderarbeid in de West-Afrikaanse cacaoindustrie.

Lees meer

Waarom iedereen een ander boontje heeft voor koffie

30.06.2020 - Douchka Van Olphen

De geur van koffie als je ’s ochtends half wakker de keuken binnenstapt en je lief ontbijt aan het maken is, of die van ’s middags met een koekje om op krachten te komen na een paar uur concentreren op je werk. De geur van koffie op het station, op kantoor, in het winkelstraatje als je langs dat ene cafeetje stapt … We hebben zoveel heerlijke associaties met koffie!

Lees meer

Nieuw onderzoek toont sterke vooruitgang richting leefbare lonen in Colombia

17.06.2020 - Charles Snoeck

Het onderzoek berekent hoeveel plantage-arbeiders in de bananensector in Colombia precies zouden moeten verdienen om een ​​fatsoenlijk, waardig leven te kunnen leiden. Uit de studie blijkt dat dankzij gezonde commerciële relaties, veel Fairtrade-bananenarbeiders al een leefbaar loon verdienen in het land.

Lees meer

The Fair Trade movement's call to the G20

16.04.2020 - Fairtrade Belgium

The World Fair Trade Organization and Fairtrade International, supported by the Fair Trade Advocacy Office, have issued the following joint statement in relation to the upcoming G20 Action Plan in response to Covid-19.

Lees meer

Opinie: Als de golf van solidariteit aan de grenzen stopt, riskeren we een terugkeer naar cichorei

09.04.2020 - Opinie - Charles Snoeck

Brussel, 9 april 2020 – Met een verbruik van meer dan 7 miljard kopjes per jaar kunnen we met enige zekerheid stellen dat België verslaafd is aan zijn koffiepauzes. Mijn dag is ook nooit echt begonnen voordat ik mijn dosis heb opgeslurpt. Toegang tot dit exotische product was echter niet altijd even eenvoudig. Tijdens de oorlog van ‘14-‘18, een tijd van schaarste, moest de bevolking zich wenden tot alternatieven... zoals cichorei. Gelukkig was na de oorlog het zwarte goud snel terug. De huidige gezondheidscrisis heeft een steeds grotere impact op supply chains. Kan deze crisis ons potentieel doen teruggrijpen naar de chicorei ?

Lees meer