Nieuws

Welke initiatieven van supermarkten doen kinderen en jongeren gezond eten?

28.09.2020

Voor het tweede jaar dagen Rikolto, Test Aankoop, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Gezond Leven onze supermarkten uit voor de ik ben meer dan mijn kassaticket Award. In deze editie focust de award zich heel specifiek op initiatieven die gezonde en duurzame voeding voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk maakt.

Lees meer

Galler kiest voor Fairtrade cacao en zet in op agroforestry

04.09.2020 - Fairtrade Belgium

Deze beslissing van Galler is van groot belang voor Fairtrade en voor cacaoboeren. Naast de grote volumes die worden ingekocht aan betere voorwaarden voor producenten, bewijst het namelijk dat het voor een Belgisch merk mogelijk is om echt voor eerlijke handel te kiezen. Samen met Galler hopen we dat dit de start is van een beweging, en dat andere grote Belgische merken zich erdoor laten inspireren.

Lees meer

Geschokt, maar niet verrast

28.07.2020 - Charles Snoeck

Fairtrade reageert op berichten over wijdverspreide kinderarbeid in de West-Afrikaanse cacaoindustrie.

Lees meer

Waarom iedereen een ander boontje heeft voor koffie

30.06.2020 - Douchka Van Olphen

De geur van koffie als je ’s ochtends half wakker de keuken binnenstapt en je lief ontbijt aan het maken is, of die van ’s middags met een koekje om op krachten te komen na een paar uur concentreren op je werk. De geur van koffie op het station, op kantoor, in het winkelstraatje als je langs dat ene cafeetje stapt … We hebben zoveel heerlijke associaties met koffie!

Lees meer

Nieuw onderzoek toont sterke vooruitgang richting leefbare lonen in Colombia

17.06.2020 - Charles Snoeck

Het onderzoek berekent hoeveel plantage-arbeiders in de bananensector in Colombia precies zouden moeten verdienen om een ​​fatsoenlijk, waardig leven te kunnen leiden. Uit de studie blijkt dat dankzij gezonde commerciële relaties, veel Fairtrade-bananenarbeiders al een leefbaar loon verdienen in het land.

Lees meer