Nieuws

Breng nu je stem uit voor de 'Meer dan mijn kassaticket' Award!

03.12.2020

Voor het tweede jaar daagden Rikolto, Test Aankoop, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Gezond Leven onze supermarkten uit voor de Ik ben meer dan mijn kassaticket Award. In deze editie focust de award zich op initiatieven die gezonde en duurzame voeding voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk maken. Slechts 2 initiatieven kregen een nominatie van de expertenjury. Het publiek kan vanaf nu meestemmen op de winnaar.

Lees meer

Cool nieuws: Ben & Jerry's gaat voor een beter inkomen voor cacaoboeren

18.11.2020

Fairtrade Belgium is blij dat ijsjesicoon Ben & Jerry’s zich aansluit bij andere pioniers zoals Oxfam, Lidl, Tony’s en Belvas, om samen met Fairtrade te werken aan een leefbaar inkomen voor cacaoboeren.

Lees meer

Fairtrade partnerships secure more than €15 million in #COVID19 relief & recovery fund

01.11.2020 - Fairtrade International

With the next wave already in sight, the COVID-19 pandemic continues to have severe effects on farmers, workers and communities in the world’s poorest countries.

Lees meer

Welke initiatieven van supermarkten doen kinderen en jongeren gezond eten?

28.09.2020

Voor het tweede jaar dagen Rikolto, Test Aankoop, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Gezond Leven onze supermarkten uit voor de ik ben meer dan mijn kassaticket Award. In deze editie focust de award zich heel specifiek op initiatieven die gezonde en duurzame voeding voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk maakt.

Lees meer

Galler kiest voor Fairtrade cacao en zet in op agroforestry

04.09.2020 - Fairtrade Belgium

Deze beslissing van Galler is van groot belang voor Fairtrade en voor cacaoboeren. Naast de grote volumes die worden ingekocht aan betere voorwaarden voor producenten, bewijst het namelijk dat het voor een Belgisch merk mogelijk is om echt voor eerlijke handel te kiezen. Samen met Galler hopen we dat dit de start is van een beweging, en dat andere grote Belgische merken zich erdoor laten inspireren.

Lees meer