Chocoladepasta op zuurdesembrood

 

 

Ingrediënten

Voor 1 potje
Bereidingstijd 15 min.

  • 75 g pure Fairtrade chocolade, in stukjes
  • 250 g zachte bio boter
  • 30 g ongeroosterde, ongezouten cashewnoten, fijngemalen
  • snuf fijn zeezout
  • 1 zuurdesem brood van je lokale bakker, in sneetjes

Dit recept is verschenen in 'Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten'. 

Bereidingswijze

  1. Doe de chocolade in een vuurvaste kom en smelt au bain-marie boven een pan met een bodempje zacht kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Neem de kom van de pan zodra de chocolade gesmolten is.
  2. Klop de boter in een kom met een garde luchtig. Voeg de fijn gemalen cashewnoten toe. Voeg het zeezout toe.
  3. Spatel de gesmolten chocolade door de boter tot een homogeen mengsel ontstaat en schep dit in een afsluitbaar bakje of potje. Of smeer de chocopasta direct op dikke sneetjes vers zuurdesembrood.
  • Tip: 
    In plaats van cashewnoten kun je ook grof gehakte macadamianoten gebruiken.