Superoats met kaneel en honing

 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen
Bereidingstijd 5 min. (plus 1 nacht weken)

  • 20 el bio havermoutvlokken
  • 4 tl gojibessen
  • 4 tl bijenpollen
  • 4 tl chiazaadjes
  • snufje zeezout
  • snufje kaneel
  • Lokale honing, naar smaak
  • 2 Fairtrade bananen

Dit recept is verschenen in 'Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten'. 

Bereidingswijze

  1. Vul elk ontbijtkommetje met 5 volle el havervlokken,1 tl gojibessen, 1 tl bijenpollen en 1 tl chiazaadjes.
  2. Voeg een snufje zout en wat kaneelpoeder toe en vul elk kommetje met gekookt water (ca. 200 ml per kommetje), zodat alles net onder water staat.
  3. Laat een nacht staan, dek eventueel af met een bordje.
  4. Strooi er de volgende ochtend wat extra kaneel over, bedruppel met honing en serveer met de gehalveerde banaan.