Sinaasappelyoghurt met gepofte quinoa

 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen, bereidingstijd van 15 min.

  • 50g hazelnoten
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 800ml yoghurt
  • 4 gedroogde ongezwavelde abrikozen 
  • 4 gedroogde vijgen
  • 4 dadels
  • 8 EL gepofte quinoa

Dit recept is verschenen in 'Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten'. 

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan voor ca. 8 min. goudbruin en krokant. Laat ze iets afkoelen en hak ze in grote stukjes.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Roer beide door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes.
  3. Snijd het gedroogde fruit en de dadels in kleine stukjes. Verdeel over de yoghurt en schep de noten en gepofte quinoa erover.

Tip: Voeg wat havervlokken of muesli toe voor een extra stevig ontbijt.