Senior Business Developer

Fairtrade Belgium is op zoek naar een Junior Policy and Project Officer.

De werkomgeving bij Fairtrade Belgium wordt gekenmerkt door een ondernemersgeest waarin je wordt aangemoedigd om nieuwe initiatieven voor te stellen en te ontwikkelen. Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan bij ons hand in hand.

Je legt contacten en bouwt samenwerkingen op met bedrijven (zowel klein, middelgroot als groot) die voornamelijk actief zijn in de voedingssector. Daarnaast maak je deel uit van een enthousiast team van drie business developers en neem je de extra verantwoordelijkheid op je om collega’s te coachen.

Klinkt dit als een geweldige kans? Dan horen we graag van je!

Wat doe je als senior business developer bij Fairtrade?

Als Senior Business Developer bij Fairtrade vervul je een rol die verder gaat dan die van een traditionele accountmanager. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen en het uitbreiden van onze partnerships, maar ook voor het coachen van jonge collega’s. Je werkt nauw met hen samen en draagt bij aan hun professionele groei.

Het is aan jou om de mensen te enthousiasmeren en mee te nemen in het verhaal van Fairtrade.  Daarna overtuig je mensen om een langdurige samenwerking met Fairtrade aan te gaan. Wanneer er een sterke relatie is opgebouwd, is het aan jou om de strategie in lijn te brengen met hun behoeften en nieuwe partners binnen te halen.

Als aanspreekpunt voor de partner analyseer je nauwgezet hun verzamelde data en behaalde cijfers. Op basis daarvan formuleer je conclusies en indien nodig aanbevelingen. Deze inzichten deel je actief en volg je zorgvuldig op in samenwerking met het team. Je krijgt dus energie van waardevolle en langdurige connecties aangaan met nieuwe partners en de relatie met bestaande partners onderhouden.

Je kijkt op lange termijn en denkt na over de nodige salesplannen en strategieën om de groei binnen de Fairtrade domeinen te ondersteunen. Je zoekt en identificeert nieuwe opportuniteiten die in lijn liggen met de strategie, visie en missie van Fairtrade. Hiervoor heb je naast de interne mensen ook contact met externe belanghebbenden zoals retailers, restaurantketens, salesmensen, ceo’s en anderen.

 

Waarom werken bij Fairtrade?

 • Fairtrade is een waardegedreven organisatie waar medewerkers centraal staan.
 • Een gevarieerde functie waar je wordt ondersteund en gecoacht om je vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen.
 • De kans om een totaal andere manier van zakendoen te ontdekken.
 • We zetten in op hoge medewerkerstevredenheid en een goede werkprivébalans die we echt waarmaken.
 • We bieden een prettige werkomgeving waar je deel uitmaakt van een team van 20 gemotiveerde collega's in Brussel en een veel groter wereldwijd netwerk.
 • Een aantrekkelijk salarispakket in overeenstemming met NGOstandaarden, inclusief maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering en ecocheques.
 • Een voltijdse positie (37,5 uur/week) met 20 wettelijke vakantiedagen + 6 extra ADVdagen.
 • Flexibiliteit, inclusief de mogelijkheid om gedeeltelijk van thuis uit te werken (dinsdag en donderdag zijn kantoordagen).

Ben jij de senior business developer die we zoeken?

 • Sterke betrokkenheid bij het bijdragen aan een eerlijkere marktsituatie en staat volledig achter de waarden van Fairtrade Belgium.
 • Je bezit ervaring & krijgt energie van het coachen & begeleiden van collega’s in hun groeitraject.
 • Gedreven netwerker die communicatief is en zich vlot kan uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels. Je voelt je comfortabel om met verschillende partijen van verschillende niveaus aan tafel te zitten.
 • Minimaal een bachelor of gelijkwaardig door ervaring.
 • Interesse, kennis of ervaring in de koffie, chocolade- of retailsector is een plus.
 • Klantgericht en bereid lange termijn relaties aan te gaan met onze huidige maar ook toekomstige partners.
 • Je bezit een ruime ervaring in sales of business development.

Is deze job iets voor jou? Solliciteer snel en stuur je cv door naar jobs@fairtradebelgium.be