Fairtrade Belgium zoekt versterking! Word jij één van onze 2 nieuwe Compliance Officers Licensing BE/NL?

Wil je bijdragen aan een menselijkere en duurzamere economie binnen een sterk waarde gedreven organisatie ? Ben je junior, of heb je al een aantal jaren ervaring ?Ben je op zoek naar een halftijdse of voltijdse job ?  Dan is dit jouw kans!

Onze missie:

We verbinden kleinschalige producenten en consumenten, bevorderen eerlijke handelsvoorwaarden en versterken producenten om armoede te bestrijden, zelfredzaam te worden en meer controle over hun leven te krijgen.

Werken bij Fairtrade Belgium:

Bij ons vind je een werkomgeving waar ondernemerschap en nieuwe initiatieven worden aangemoedigd. Iedereen voelt zich welkom en gewaardeerd, met een perfecte balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Spreekt dit jou aan? Dan horen we graag van je!

Hoe ziet je werkdag eruit als Compliance Officer Licensing?

Als Compliance Officer Licensing ondersteun je bedrijven in de voedselproductie en retail die Fairtrade-gecertificeerde producten willen verkopen onder het Fairtrade label.  Daarnaast ben je een aanspreekpunt voor de licentienemers en bouw je sterke en langdurige relaties met ze op.

 • Begeleiding van bedrijven: Je begeleidt bedrijven (potentiële licentienemers) in hun aanvraagproces (certificering en licenties), bij het onboarding proces en bij de voorbereiding en opvolging van audits.
 • Beheer van licentiecontracten: Je beheert de licentiecontracten en ondersteunt de licentienemers bij de registratie en rapportering van de producten. Door proactieve communicatie help je hen met al hun operationele vragen.
 • Databeheer: Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de data in het Fairtrade Connect systeem. Je ziet erop toe dat licentienemers hun producten correct registreren en actualiseren in het systeem en ondersteunt hen hierbij. Je zorgt ook voor de goedkeuring van productverpakkingen volgens de Fairtrade richtlijnen.
 • Handhaving van standaarden: Je let erop dat Fairtrade partners volgens de Fairtrade Standaarden handelen, onder andere op vlak van aankoop van Fairtrade grondstoffen, productsamenstelling en het gebruik van het Fairtrade label (bijvoorbeeld op productverpakkingen).
 • Ontwikkeling van tools: Je bent gemotiveerd om tools te ontwikkelen om licentieprocessen vlotter te laten verlopen en Fairtrade partners op de hoogte te houden van veranderingen in het Fairtrade systeem.
 • Analyse en rapportage: Je bent analytisch ingesteld en zorgt samen met de collega’s van Finance voor de kwartaalrapportage en opvolging. Je rapporteert hierbij aan de Teamlead Licensing.

Ben jij één van de Compliance officers licensing die we zoeken?

Voor deze functies zoeken we 2 personen die nauwgezet en procesmatig werken kunnen koppelen aan goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je herkent jezelf ook in de volgende kenmerken:

 • Je beschikt minimaal over een bachelor diploma.
 • Klanttevredenheid is jouw prioriteit en je houdt ervan om ondersteuning te bieden.
 • Je communiceert helder en effectief in het Nederlands, Frans en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Hierbij blijf je telkens geduldig en laat je je niet snel uit het veld slaan.
 • Nauwkeurigheid is voor jou vanzelfsprekend, en je bent betrouwbaar in het nakomen van afspraken.
 • Je hebt een sterke betrokkenheid bij het bevorderen van eerlijke handel en wil echt bijdragen aan de waarden van Fairtrade Belgium.
 • Je bent proactief in het benaderen van onder meer Fairtrade partners, andere Nationale Fairtrade Organisaties en de certificeringsorganisatie FLOCERT en kan goed samenwerken.
 • Je kan onafhankelijk opzoekopdrachten uitvoeren met het oog op het vinden van pragmatische oplossingen.
 • Je kan goed overweg met data.
 • Je zal werken met meer dan 100 bedrijven die handelen in verschillende productcategorieën (cacao, bloemen, fruit, katoen…) : je kan het overzicht behouden en linken leggen.

Wat bieden wij?

 • Een gevarieerde job (parttime, 4/5 of voltijds) in een organisatie met een sterke maatschappelijke drive tot eerlijke en duurzame handel.
 • Je werkt vanuit Brussel en samen met je collega’s Licensing van Fairtrade Nederland, alsook met collega’s van andere afdelingen zoals Business Development, Supply en Finance van beide landen.
 • Een salarispakket in lijn met NGO-standaarden, inclusief maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering.
 • Een uitstekende werk-privébalans, met de mogelijkheid tot flexibel werken.

Interesse?

Solliciteer door je CV en motivatiebrief te sturen naar jobs@fairtradebelgium.be. Het rekruteringsproces begint met een telefonische screening van sollicitanten op basis van hun CV en motivatiebrief. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek ter plaatse.

We kijken uit naar je sollicitatie!