Business developer

Fairtrade biedt een systeem dat het mogelijk maakt om internationale handel te voeren met meer rechtvaardigheid, respect en gelijkheid. Onze missie is om achtergestelde producenten en consumenten met elkaar te verbinden, eerlijkere handelsomstandigheden te bevorderen en producenten in staat te stellen armoede te bestrijden, zichzelf te versterken en meer controle over hun leven te krijgen.

De werkomgeving bij Fairtrade Belgium wordt gekenmerkt door een ondernemersgeest waarin je wordt aangemoedigd om nieuwe initiatieven voor te stellen en te ontwikkelen. Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan bij ons hand in hand.

Je netwerkt en bouwt samenwerkingen op met bedrijven (klein, middelgroot en groot) die voornamelijk actief zijn in de voedingssector. Je komt terecht in een leuk en enthousiast team van 3 business developers, elk actief in specifieke producten en partners.

Klinkt dit als een geweldige kans? Lees dan snel verder!

Wat doe je als business developer bij Fairtrade?

Als Business developer bij Fairtrade vervul je een rol die verder gaat dan die van een traditionele accountmanager. Het is aan jou om de mensen te enthousiasmeren en mee te nemen in het verhaal van Fairtrade.  Hierdoor overtuig je mensen om een samenwerking met Fairtrade aan te gaan op lange termijn. Wanneer er een sterke relatie is opgebouwd is het aan jou om de strategie in lijn te brengen met hun behoeften ennieuwepartner binnen te halen.

Daarna ben jij aanspreekpunt voor de partner en analyseer je nauwgezet de verzamelde data en behaalde cijfers van jouw partner, waaruit je conclusies trekt en indien nodig aanbevelingen formuleert. Deze inzichten deel je actief en volg je zorgvuldig op in samenwerking met het team. Je krijgt dus energie van waardevolle en langdurige connectie aan te gaan met nieuwe partners en de relatie met bestaande partners te onderhouden.

Je kijkt op lange termijn en denkt na over de nodige salesplannen en strategieën om de groei binnen het domein ‘koffie’ te supporteren. Je zoekt en identificeert nieuwe opportuniteiten die in lijn liggen met de strategie, visie en missie van Fairtrade. Binnen het ‘koffie’ segment analyseer jij de markttrends en de concurrentie om gefundeerde beslissingen te nemen. Je hebt hiervoor naast de interne mensen ook contact met externe belanghebbenden zoals retailers, restaurants ketens, sales mensen, ceo’s en andere.

Waarom werken bij Fairtrade?

 • Fairtrade is een waardegedreven organisatie waar medewerkers centraal staan.
 • Een gevarieerde functie waar je wordt ondersteund en gecoacht om je vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen.
 • De kans om een totaal andere manier van zakendoen te ontdekken.
 • We zetten in op hoge medewerkerstevredenheid en een goede werkprivébalans die we echt waarmaken.
 • We bieden een prettige werkomgeving waar je deel uitmaakt van een team van 20 gemotiveerde collega's in Brussel en een veel groter wereldwijd netwerk.
 • Een aantrekkelijk salarispakket in overeenstemming met NGOstandaarden, inclusief maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering en ecocheques.
 • Een voltijdse positie (37,5 uur/week) met 20 wettelijke vakantiedagen + 6 extra ADVdagen.
 • Er voldoende flexibiliteit, inclusief de mogelijkheid om gedeeltelijk van thuis uit te werken (dinsdag en donderdag zijn kantoordagen).

Ben jij de business developer die we zoeken?

 • Je voelt een sterke betrokkenheid bij het bijdragen aan een eerlijkere marktsituatie en staat volledig achter de waarden van Fairtrade Belgium.
 • Je bent een gedreven netwerker die communicatief is en zich vlot kan uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels. Je voelt je comfortabel om met verschillende partijen van verschillende niveaus aan tafel te zitten.
 • Je hebt minstens een bachelor, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Interesse, kennis of ervaring in de koffiesector is een plus.
 • Je bent klantgericht en wil lange termijn relaties aangaan met onze huidige maar ook toekomstige partners.
 • Bij voorkeur heb je al ervaring in sales of business development

Is deze job iets voor jou? Stuur je cv door naar jobs@fairtradebelgium.be