Administratief medewerker

Fairtrade heeft als missie om de wereld eerlijk te maken. Via betere handelsvoorwaarden zetten wij ons in om de leef- en werksituatie van miljoenen boeren en werknemers op plantages wereldwijd te verbeteren en het milieu te beschermen. Lokale Fairtrade teams ondersteunen boeren en werknemers op talloze onderwerpen zoals management, duurzaamheid en veilige arbeidsomstandigheden. Ook rollen we allerlei impactprogramma’s uit op het gebied van klimaatverandering, gendergelijkheid, jongeren en kinderarbeid.

Wat doe je als administratief medewerker bij Fairtrade?

Als administratief medewerker kom je in contact met het volledige team van Fairtrade Belgium. Het is aan jou om alle afdelingen administratief te ondersteunen waar nodig en je rapporteert aan onze finance director Cathy.

Wie ondersteun je juist met wat?

  • Je ondersteunt de CEO  en het bestuursorgaan door de agenda voor een deel te beheren, presentaties of vergaderingen voor te bereiden en brieven of onkostennota’s op te maken. Bij interne en externe vergaderingen zorg jij voor de volledige organisatie alsook het boeken van de locatie.
  • Je ondersteunt collega’s bij het organiseren van business trips, presentaties helpen voorbereiden of algemene administratieve ondersteuning te bieden.
  • Je ondersteunt de organisatie door het regelen van team en bedrijfsevenementen en het aanspreekpunt te zijn voor externe organisaties. Op kantoor zelf zorg je voor het logistiek functioneren en volg je het kantoorbudget op. Wanneer er een nieuwe medewerker opstart zorg jij ervoor dat die persoon zich welkom voelt. Tot slot kijk je er op toe dat iedereen de juiste toegangen heeft (fysiek en online), hiervoor ben je key user van sharepoint en teams alsook de contactpersoon met de externe IT dienst.

Waarom werken bij Fairtrade?

Fairtrade is een waarde gedreven organisatie waar medewerkers centraal staan. We zetten dan ook in op een hoge medewerkerstevredenheid en hanteren een goede werk-privébalans die we echt waarmaken. Je krijgt een gevarieerde functie waar je wordt ondersteund en gecoacht om je vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen. Je komt terecht in een team van 20 enthousiaste en gemotiveerde collega's. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk salarispakket in overeenstemming met NGO-standaarden, inclusief maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering en ecocheques. Het is een voltijdse positie (37,5 uur/week) met 20 wettelijke vakantiedagen en 6 extra ADV-dagen. Tot slot is er voldoende flexibiliteit, inclusief de mogelijkheid om gedeeltelijk van thuis uit te werken (dinsdag en donderdag zijn kantoordagen).

Ben jij de administratief medewerker die we zoeken?

  • Je krijgt energie van variatie en wil een breed ondersteunend takenpakket opnemen.
  • Je bent administratief sterk en kan vlot werken met de computer en software pakketten zoals MS Office.
  • Idealiter heb je een bachelor of gelijkwaardig door ervaring.
  • Je kan vlot communiceren in het Nederlands en Frans. Engels is mooi meegenomen.
  • Je vindt het leuk om samen te werken en om als administratieve expert jouw collega’s te ondersteunen.

Is deze job iets voor jou? Solliciteer snel en stuur je cv door naar jobs@fairtradebelgium.be