Trees Paelinck

Trees Paelinck is sinds 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur van Fairtrade Belgium.

Ze heeft een brede achtergrond en netwerk uit de bedrijfswereld, opgebouwd tijdens 30 jaar ervaring aan de Universiteit Gent, bij Febelfin, bpost, en als ondervoorziter van het Instituut voor Bedrijfsjuristen. Sinds 2016 leidt ze als General Manager Women on Board, een platform van vrouwelijke bestuurders waarvan ze zelf ook lid is.

Ondernemen gedreven door waarden is de rode draad die door haar loopbaan loopt. Deze passie bracht haar in de Raad van Bestuur van Fairtrade. Het is voor Trees een eer de raad van bestuur van Fairtrade te leiden, en met de Raad de beslissingen te nemen die de groei van Fairtrade in België op lange termijn tot doel hebben.

Waarom Fairtrade? Fairtrade is een unieke organisatie, de koploper voor een wereldhandel gebaseerd op respect voor sociale en ecologische normen. Op een buitengewone manier worden de rechten van producenten in het Zuiden gewaarborgd door de dagelijkse aankopen van de Belgische consument. Iedereen die van bananen, chocolade of koffie houdt, kan een rol spelen door Fairtrade gelabelde producten te kopen.

Trees behaalde een Master in de Rechten aan de Universiteit Gent, een Master in European Law aan de Centre Européen Universitaire de Nancy, en recent het certificaat “Director Effectiveness” bij Guberna, het Belgisch Instituut voor Bestuurders. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.