Marie Delvaulx

Marie Delvaulx is een ervaren professional met een diverse achtergrond op het gebied van auditing, bedrijfssustainability en regeneratieve landbouw. Haar reis begon aan de ICHEC Business School, waar ze de basis legde voor haar carrière. Bij EY diende ze als Senior Auditor, waar ze haar vaardigheden op het gebied van financiële analyse en strategische evaluatie aanscherpte.

Gedurende haar tienjarige dienstverband bij Delhaize België speelde Marie een cruciale rol in het voortouw nemen bij duurzaamheidsinitiatieven. Haar verantwoordelijkheden waren veelzijdig, waaronder het definiëren en implementeren van duurzaamheidsstrategieën in de gehele toeleveringsketen, productduurzaamheid, afvalbeheer, strategieën voor plasticvermindering, diversiteit & inclusie, gezondheid en betrokkenheid van werknemers. Deze ervaring heeft haar uitgerust met een uitgebreide set vaardigheden en een diepgaand begrip van duurzame bedrijfspraktijken.

Gedreven door haar passie voor duurzame ontwikkeling en verandering, nam Marie het leiderschap van The Shift op zich, een vooraanstaand duurzaamheidsnetwerk in België. Gedurende haar driejarige ambtstermijn heeft ze aanzienlijk bijgedragen aan het bevorderen van duurzame praktijken in verschillende sectoren, terwijl ze het aanzienlijke groeiproces van de organisatie overzag.

In 2023, op zoek naar nieuwe uitdagingen, aanvaardde Marie de rol van algemeen manager bij Domaine de Graux, een boerderij voor regeneratieve landbouw gelegen in Doornik. Hier leidt ze de missie om de haalbaarheid van regeneratieve landbouw op grote schaal aan te tonen, waarmee ze boeren verbeterde veerkracht biedt tegen de evoluerende uitdagingen.

Marie Delvaulx zetelt in verschillende besturen, wat haar toewijding aan het bevorderen van duurzame praktijken illustreert. Haar diepgaande verbinding met Fairtrade bloeide op tijdens een excursie naar Ivoorkust tijdens haar tijd bij Delhaize, waar ze de schoonheid en betekenis van Fairtrade-certificering waarnam.

Met een schat aan ervaring op het gebied van bedrijfssustainability, regeneratieve landbouw en een diepe betrokkenheid bij de missie van Fairtrade, brengt Marie Delvaulx een unieke mix van expertise naar haar rol als bestuurslid, wat bijdraagt aan het voortdurende succes en impact van de initiatieven van Fairtrade.