Laurence Tanty

Laurence is sinds 2015 lid van de Raad van Bestuur van Fairtrade Belgium. Ze brengt haar ervaring met de voedingsindustrie en relaties met de distributiesector mee, om de ontwikkeling van een eerlijker én duurzamer commercieel model tussen de partners in het Noorden en het Zuiden te ondersteunen.

Laurence is ook lid van de Raad van Bestuur van Travel Sentry International, een bedrijf dat de beveiliging van bagage verzekert. Aangezien ze zelf een internationaal en gevarieerd parcours heeft afgelegd, gelooft Laurence in diversiteit van ervaringen als motor voor waardecreatie binnen een bedrijf.

Als manager heeft ze meerdere transformatieprojecten van bedrijven afgerond, zoals de fusie tussen de verschillende acquisities van de Britse kartonproducent DS Smith Plc in Frankrijk en de reorganisatie van Pregis Packaging Europe, waarvan de maatschappelijke zetel zich in België bevindt.

Voorheen leidde Laurence Linpac-Allibert, een internationaal bedrijf van verpakkingsproducten en logistieke oplossingen, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en ten dienste van de distributiesector en industriële klanten.

Ze was voorzitster van Sara Lee Hygiène Beauté in Frankrijk en vervolgens in Spanje en Portugal. Ze werkte gedurende 10 jaar bij Mars in Nederland, en had daar verscheidene commerciële, marketing- en aankoopfuncties.

Laurence heeft twee kinderen die in Londen wonen. In haar vrije tijd ontdekt ze voor haar onbekende landen of doet ze aan diepzeeduiken.