Anne-Marie Joris

Als bestuurder van de Stichting Gillès, mede oprichter van Max Havelaar CVBA, is Anne-Marie sinds 2003 bestuurder bij Fairtrade Belgium. Eerlijke handel (Fairtrade) en economische initiatieven die de autonomie van de lokale bevolking duurzaam verhogen (Stichting Gillès) hebben hetzelfde voor ogen: een beter bestaan voor boeren en leefgemeenschappen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Anne-Marie haalde een master in politieke en sociale wetenschappen aan de Universitaire Instelling Antwerpen, waarna ze actief was in het HR-departement in verschillende bedrijven van de ETAP-groep. Sinds een aantal jaren is ze gedelegeerd bestuurder van TRI nv, dat aan verschillende bedrijven van de ETAP-groep advies verstrekt in verschillende materies.

Wat haar in haar loopbaan het meest voldoening geeft, is werken met én voor mensen, zodat mens en onderneming optimaal kunnen groeien en elkaar versterken. Ze vindt zich helemaal in initiatieven die effectief bijdragen tot een beter evenwicht in de wereldhandel, initiatieven die leiden tot minder armoede en een toekomstperspectief bieden.

Ze is momenteel ook bestuurder in de bedrijven van de ETAP-groep, in de stichting Gillès en Agoria.