Fairtrade International

Het internationale Fairtrade systeem (waar Fairtrade Belgium deel van uitmaakt), is wereldwijd het grootste en meest erkende systeem voor eerlijke handel. We zijn een globale organisatie, die ervoor wil zorgen dat producenten door handel een kans krijgen op een betere toekomst.

Fairtrade International is een multistakeholderorganisatie, bestuurd door nationale Fairtrade organisaties, producentennetwerken en commerciële actoren. Elk spelen ze hun eigen, specifieke rol om handel eerlijk te maken. Haar belangrijkste functies zijn de ontwikkeling van de Fairtrade Standaarden, het ontwikkelen van een internationaal beleid en de ondersteuning van producenten in het Zuiden.

Fairtrade International ontwikkelde de internationale strategie ‘Changing Trade, Changing Lives 2016-2020 . We kunnen het namelijk niet hebben over armoede zonder het ook te hebben over klimaatverandering, kinderarbeid, leefbaar inkomen en gendergelijkheid. Ze zijn allemaal verbonden met elkaar, en de ‘Changing Trade, Changing Lives’ strategie wil mee antwoorden helpen bieden op deze globale uitdagingen.

Fairtrade International maakt elk jaar een 'Monitoring & Evaluatie' rapport. Klik er zeker eens doorheen en dompel je onder in Fairtrade data!