De Fair-O-Meter komt in actie, jij ook?

Wil je meer actie voor eerlijke handel in jouw gemeente? En wil je meer zichtbaarheid geven aan het fair trade-verhaal binnen jouw gemeente? Dan is de Fair-O-Meter jou op het lijf geschreven.

Dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers zijn er vandaag 200 FairTradeGemeenten in Vlaanderen. Fantastisch nieuws! Maar de wereld staat niet stil en het is tijd om samen nog verder te gaan. Want landbouwers wereldwijd staan onder druk, zowel in het globale zuiden als bij ons. Daarom lanceren we de FAIR-O-METER.

In de Fair-O-Meter krijgt iedere gemeente een score voor zijn inzet voor eerlijke handel. Zo kom je te weten wat er gebeurt in jouw FairTradeGemeente, leer je hoe andere gemeenten het aanpakken en krijg je inspiratie om verder te gaan in je engagement voor eerlijke handel.

De Fair-O-Meter wordt ingevuld aan de hand van een enquête. Het gemeentebestuur en de vrijwilligersgroep staan samen in voor het invullen van de vragen. Dus maak je deel uit van het gemeentebestuur of de vrijwilligersgroep en wil je mee het fair trade-verhaal van jouw gemeente vertellen, vul dan op deze link de enquête in. 

De resultaten van de enquête ontdek je in september in de Fair-O-Meter!