News

VRAGEN AAN ANGELIQUE KAREKEZi, managing director Rwashoscco

23.05.2019 - Douchka Van Olphen

Sterke vrouw, straffe koffie: zo kan je het verhaal van Angélique Karekezi van Rwashoscco samenvatten. Ze staat aan het hoofd van 6 koffiecoöperatieves in Rwanda, en startte haar eigen koffiemerk – volledig geproduceerd door vrouwen. Lees meer in het artikel hieronder!

Lees meer

Anne-Marie Yao over 'De eeuw van de vrouw' van Alexander De Croo

15.04.2019 - Charles Snoeck

Anne-Marie Yao leidt het cacao-programma in West-Afrika voor producentennetwerk Fairtrade Africa. Ze besteedt daarbij bijzondere aandacht aan de rol van vrouwen binnen de cacaoproductie. Volgens Anne-Marie wordt de rol van vrouwen in cacaoproducerende gemeenschappen niet erkend en ondergewaardeerd, hoewel ze een belangrijke rol spelen in de kwaliteit en kwantiteit van de geproduceerde cacao.

Lees meer

De Fair-O-Meter komt in actie, jij ook?

02.04.2019 - Lothar Boeykens

Wil je meer actie voor eerlijke handel in jouw gemeente? En wil je meer zichtbaarheid geven aan het fair trade-verhaal binnen jouw gemeente? Dan is de Fair-O-Meter jou op het lijf geschreven.

Lees meer

Fairtrade wordt lid van het International Cocoa Initiative

26.03.2019 - Charles Snoeck

Fairtrade International is toegetreden tot het International Cocoa Initiative (ICI). Het partnerschap stelt de twee organisaties in staat van elkaar te leren, hun bestaande operationele modellen te verbeteren en meer kinderen en families te bereiken in de cacaogemeenschappen in Ivoorkust en Ghana met als doel om kinderarbeid te elimineren en kinderbescherming mogelijk te maken.

Lees meer

Mind the Gap – de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in Belgisch perspectief

14.03.2019 - Charles Snoeck

Er is meer dan drie jaar verstreken sinds de Verenigde Naties een akkoord hebben bereikt over 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (de SDG’s). Ze staan voor een ambitieuze agenda, te realiseren tegen 2030. De kernzin van de Agenda 2030 ‘Leave no one behind’ bekt makkelijk maar legt de lat hoog. We weten namelijk dat bij onveranderd beleid in 2030 méér mensen zullen achterblijven, in een opwarmde wereld met hachelijker wordende milieuproblemen.

Lees meer