News

Mind the Gap – de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in Belgisch perspectief

14.03.2019 - Charles Snoeck

Er is meer dan drie jaar verstreken sinds de Verenigde Naties een akkoord hebben bereikt over 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (de SDG’s). Ze staan voor een ambitieuze agenda, te realiseren tegen 2030. De kernzin van de Agenda 2030 ‘Leave no one behind’ bekt makkelijk maar legt de lat hoog. We weten namelijk dat bij onveranderd beleid in 2030 méér mensen zullen achterblijven, in een opwarmde wereld met hachelijker wordende milieuproblemen.

Lees meer

Het leven is meer dan kinderen krijgen en tortilla’s maken

12.03.2019 - Nicolas Lambert

Astrid Vreys vertelt over haar werk met vrouwen voor ngo Trias als regionaal directeur Centraal-Amerika. Ze beschrijft hoe trainingen over zelfbewustwording en leiderschap (empowerment) voor onder meer vrouwen in Fairtrade-producentengroepen verandering brengen in landen waar machismo en geweld van mannen naar vrouwen maar al te vaak de regel zijn.

Lees meer

Fairtrade-bananen, een eerlijke prijs voor het klimaat

13.02.2019 - Bernard Buntinx

Op het moment dat enkele grote retailspelers beslissen om enkel nog bananen uit eerlijke handel te verkopen, buigen we ons over de gevolgen en de werkelijke kosten van bananen die in de supermarkt te koop zijn. Wat zit er allemaal vervat in de prijs die we betalen? Misschien kunnen we - door een paar cent meer te betalen - de bananenproducenten de kans geven om ook iets te doen voor het klimaat?

Lees meer

Teken mee Sign For My Future voor een ambitieuzer klimaatbeleid

05.02.2019

Vandaag start Sign for my Future, een burgerinitiatief dat uitgroeide tot de breedste coalitie ooit van burgers, jongeren, bedrijfsleiders, middenveldorganisaties, de media en de academische wereld. Ook bij Fairtrade Belgium hebben we dit initiatief mee ondertekend. Sign for my Future wil de volgende regeringen vragen om nu écht werk te maken van een krachtig klimaatbeleid.

Lees meer

Ontdek hier (h)eerlijk lekkers voor de feesten

24.12.2018

Een kerststronk zonder chocolade? Bij Fairtrade willen we ervoor zorgen dat we nog lang van kerststronken kunnen smullen… Die mét chocolade, welteverstaan ;-). Maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Lees meer