Fairtrade op je school

 

Ook op school kan je eerlijke handel aankaarten. De thema’s die eraan gelinkt zijn, kunnen op een toegankelijke manier worden uitgelegd, zonder saaie, technische termen. We hoeven jullie niet uit te leggen dat iedereen, groot en klein, gevoelig is voor onrecht. En dat veel mensen dan ook meer willen begrijpen en in actie willen schieten om er iets aan te veranderen.

Maar hoe doe je dat met kinderen van zeven, elf of vijftien jaar? Wij zijn geen leerkrachten, maar we kunnen jullie wel begeleiden in jullie keuzes. Hieronder enkele pistes:

 

Link met producenten ter plaatse

Ga uit van het dagelijkse leven en organiseer een animatie door een specifiek product centraal te zetten: banaan, cacao, koffie… Wij kunnen helpen door info op te sturen over globale uitdagingen die gelinkt zijjn aan die producten, en/of met verhalen van producenten uit het Zuiden van cooperatieven met wie Fairtrade werkt. Neem hiervoor contact met ons op via info@fairtradebelgium.be

Duurzame school

Binnen GoodFood@School, een project in samenwerking met onder andere Rikolto, zetten we gezonde en duurzame voeding op school centraal. Wij staan klaar met een leuke wedstrijd voor basis en secundair, met challenges op maat van je leerlingen en veel expertise om je te begeleiden.

Ben je op zoek naar nog meer ideëen om je school duurzamer te maken? Wij helpen je in de stappen naar duurzame consumptie, zoals bijvoorbeeld kiezen voor Fairtrade-koffie voor leerkrachten, gezonde en (h)eerlijke snacks in de automaten, ... Neem hiervoor contact op met bernard@fairtradebelgium.be.