Hoe word je Fairtrader?

 

Als je je als individu of organisatie afvraagt op welke manier je Fairtrade kan steunen, ben je hier aan het juiste adres. Naast het kopen van Fairtrade producten in de winkel, zijn er namelijk nog heel wat alternatieven. Wij zetten ze hier voor jou even op een rijtje:

Onze acties & campagnes

Jaarlijks organiseren we verschillende acties waaraan je deel kan nemen. Tijdens de Week van de Fair Trade zetten bedrijven, winkels, gemeenten en vrijwilligers Fairtrade producten in de spotlights. Hiermee willen we ze bekender maken bij het brede publiek, en willen we aantonen dat je door een kleine actie – een Fairtrade product in je winkelmand – een betekenisvol verschil kan maken.

‘Consumheld’

Als consument is het dus eenvoudig om dagelijks een directe invloed te hebben op eerlijke handel. Een Fairtrade-banaan in de supermarkt, een T-shirt in de winkel, of een tas eerlijke koffie op het werk. Door kleine aankopen kan je mee bijdragen tot eerlijke levensomstandigheden van producenten. Er zijn opties genoeg, want Fairtrade vind je overal. Heb je een vlog of volg je ons op sociale media? Aarzel dan zeker niet om onze boodschap mee te verspreiden!

FairTradeGemeente

Meer dan 200 Belgische steden en gemeenten engageerden zich met de campagne FairTradeGemeente en Communes Du Commerce Équitable om eerlijke handel op de kaart te zetten. Duizenden Fair Trade-vrijwilligers gaan in hun eigen gemeente aan de slag om hun bestuur, handelaars, scholen en bedrijven aan te moedigen om te kiezen voor eerlijke handel. Ben je benieuwd wat er in jouw gemeente gebeurt? Wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken in je eigen gemeente? Neem hier dan een kijkje voor alle info over FairTradeGemeente.

Fairtrade op je unief

Op campussen vullen we studentenresto’s en automaten. Is je catering overtuigd van duurzaamheid? Dan kan je kiezen uit een brede waaier aan Fairtrade producten, zoals quinoa, rijst, suiker, cacao, noten en specerijen om in maaltijden te verwerken. Werk je met externe catering? Neem dan eens een kijkje in de catalogus en ontdek al onze Fairtrade producten en leveranciers.

Fairtrade op je werk

Ook bij jou op kantoor zijn we aanwezig. Samen met je collega’s zorg je mee voor een leefbaar inkomen voor bijvoorbeeld koffieproducenten: je hoeft er enkel een tas Fairtrade koffie voor te drinken. Daarnaast kan je de catering ook aanvullen met onze Fairtrade leveranciers. Zo ben je er zeker van dat je ‘s middag (h)eerlijk luncht!

Fairtrade op je school

Eten betekent kiezen: veggie of vlees, chocoladereep of appel, frisdrank of water? Elke dag, van boekentas tot bord, van speelplaats tot refter, moet er gekozen worden. Maar hoe bewust maken we die keuze? Waar komt ons voedsel vandaan?

Jouw school is de ideale plek om jongeren nieuwsgierig te maken en interesse op te wekken in gezonde & duurzame voeding. Klik snel door voor meer informatie!