Seitanstoverij met bruine Juste van Oxfam

Ingrediënten

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 90 min

  • 600 g bio seitan
  • 250 ml bruine Juste
  • 1 lokale knoselder
  • 3 bio wortelen
  • 3 lokale preistengels
  • 500g kastanjechampignons
  • 1 stuk bruin brood
  • 2 el olijfolie
  • 2 gele uien
  • 2 el sesamolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • 1 el mascobadorietsuiker
  • 1 snuifje witte peper
  • 1 snuifje zout

Dit recept is verschenen op de website van Oxfam Wereldwinkels

Bereidingswijze

  1. Versnipper de ui en stoof aan in olijfolie, in een grote kookpot. Snijd of scheur de seitan in hapklare stukken.
  2. Neem een diepe pan en bak de seitanstukjes kort aan in sesamolie. Blus met rodewijnazijn. Roer aanbaksels los en voeg de seitan toe aan de uien.
  3. Snijd de wortelen, de prei en de kastanjechampignons in hapklare stukken en voeg ze toe aan de seitan.
  4. Los de bouillonblokjes op in water. Voeg de kruidnagels, tijm, laurierblaadjes, bouillon en het JUSTE-bier toe.
  5. Smeer de mosterd dik op het brood en leg het op de stoverij. Laat minstens 45 min. sudderen. Roer af en toe om en voeg indien nodig water toe, om aanbakken te vermijden.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Wie het graag wat zoeter heeft, kan wat bruine suiker toevoegen.
  7. Serveer met knolselderfrietjes, die je op 20 min in de oven knapperig bakt.