Spiced iced coffee

 

 

Ingrediënten

  • 2 delen Fairtrade koffiebonen
  • 4 delen koud (mineraal) water (zonder prik)
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • 10 kruidnagels

Dit recept is verschenen in ‘Eerlijk Eten - 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten’.

Bereidingswijze

  1. Maal de bonen fijn met een
    koffiemolen tot je een mooie grove
    maling hebt. Geen koffiemolen? Koop
    dan een kant-en-klare grove maling.
  2. Doe de koffie in een kan, meng de
    specerijen erdoor, giet het water
    erover, roer door en laat 12 uur (of
    een hele nacht) in de koelkast staan.
  3. Giet het mengsel door een met
    kaasdoek beklede zeef (of gebruik
    een schone, katoenen theedoek
    die je natgemaakt hebt) boven
    een kom en giet terug in de
    omgespoelde kan.
  4. Serveer met ijsklontjes, plus melk
    en zoetmiddel naar keuze.

Tip: In plaats van met gember, kaneel en kruidnagel kun je de koffie
ook op smaak brengen met specerijen als vanille, steranijs of kardemom.