Rode curry met linzen en biet

 

 

Ingrediënten

Voor 2 personen, bereidingstijd van 35min.

  • 2 el kokosvet
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 cm gemberwortel, fijngehakt
  • 2 ½ el kaneelpoeder
  • 1 el komijnzaadjes
  • 1 el currypoeder
  • 1 ½ el kurkuma
  • ½ el citroengraspoeder
  • Mespunt chilipeper
  • 100 g gedroogde rode linzen
  • 1 kleine rode biet, in blokjes
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 60 ml shoyu (Japanse sojasaus)
  • 2 tomaten, grof gesneden
  • sojayoghurt of kokosmelk
  • verse koriander
  • pepermix met sinaasappel, citroen en knoflook
  • 1 zakje/bosje waterkers (blaadjes)

Bereidingswijze

  1. Verhit het kokosvet in de wok. Voeg de knoflook, rode ui en gember toe en bak kort aan. Voeg vervolgens kaneel, komijn, curry, kurkuma, citroengras en chilipeper toe.
  2. Roer goed door en voeg de linzen, de biet, de wortel en de paprika toe. Bak kort aan.
  3. Voeg vervolgens, al roerend, 500 ml water toe. Laat zachtjes koken tot de linzen het water opgenomen hebben.
  4. Voeg dan al roerend de shoyu toe. Laat zachtjes koken tot de linzen het vocht opgenomen hebben. Het duurt in totaal 20 tot 25 min. voordat de linzen gaar zijn.
  5. Voeg de laatste 5 min. de tomaten toe en een flinke schep sojayoghurt of kokosmelk.
  6. Verdeel de waterkers over twee borden, schep de curry erop en breng op smaak met verse koriander en pepermix.

Dit recept verscheen eerder in 'Eerlijk eten, tachtig makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten.'