Pitabroodjes met humussalade

 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen, bereidingstijd 20 min.

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 200 g hummus
  • 1 zak rucola
  • 4 lente-uitjes, gesnipperd
  • 1 komkommer, geschild, in blokjes
  • 2 advocados, in blokjes
  • 300 g maïskorrels (blikje)
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 4 EL verse munt, grof gehakt
  • 1 zakje pittenmix
  • 2 EL sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 EL citroensap of appelazijn
  • Grof zeezout, naar smaak
  • Pepermix, sinaasappel, citroen en knoflook

Dit recept is verschenen in 'Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten'. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven ovor op 180°C voor en bak de pitabroodjes in ca. 5min knapperig.
  2. Meng de rucola met de fijngesneden lente-ui, komkommer en avocadoblokjes, maïskorrels en grof gesneden kruiden. Voeg dan pittenmix, de sesamolie en de knoflook toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Breng de salade op smaak met wat zeezout, peper en citroensap.
  4. Zet de salade de pitabroodjes en de hummus op tafel. Snijd de pita's voorzichtig aan een kant open, zodat je ze kunt vullen. Schep er een lepel hummus in en doe daarna de salade erbij.

Tips:

  • Salade over? Vul er de volgende dag een wrap mee.
  • Hummus is er behalve naturel ook in allerlei smaken: limoen, koriander, zongedroogde tomaat, kerrie en biet bijvoorbeeld. 
  • Vervang de maïs door geroosterde paprika en schep pesto in de pita's in plaats van hummus.