SPELTPANNENKOEK MET GEGRILDE ANANAS

 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen, bereidingstijd van 30 min.

  • 5 EL kokosolie
  • 2 EL ahornsiroop
  • ½ verse ananas, geschild, kern verwijderd, in ringen
  • 250g speltbloem
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen, fijngeprakt
  • Kneepje citroensap
  • 1 TL bakpoeder
  • Mespunt zout
  • 400ml amandelmelk
  • 4 volle EL crème fraîche
  • Geraspte kokos

Dit recept is verschenen in 'Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten'.

Bereidingswijze

  1. Smelt 2 EL kokosolie, voeg de ahornsiroop toe en smeer de ananasrepen hiermee in. Zet apart en laat de 'marinade' even intrekken.
  2. Zeef de speltbloem boven een kom en voeg de eieren, geprakte bananen, het citroensap, bakpoeder en zout toe. Meng al roerende de (amandel)melk erdoor en mix tot een mooi glad beslag. Voeg meer melk toe als het beslag te droog of te dik is.
  3. Verwam de resterende kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoekjes op halfhoog vuur mooi goudbruin aan beide zijden. Houd warm in een pan of tussen twee borden.
  4. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de ananasringen circa 3 min. aan beide zijden moi goudbruin.
  5. Serveer de pannenkoekjes met de ananas en een schep crème fraîche. Bestrooi met de geraspte kokos en beruppel eventueel met een extra scheutje ahornsiroop.

Tips:

  • Vervang de ahornsiroop door honing.
  • Gebruik in plaats van crème fraîche eens ricotta, cream cheese of mascarpone.