Communiceren over Fairtrade


Hoe kan jij je je Fairtrade verhaal vertellen en het meeste voordeel halen uit je partnerschap met ons?

Dat werkt in twee richtingen: jij kan je klanten vertellen over de impact die jij en Fairtrade hebben op het leven van de producenten. We kunnen je helpen uitzoeken hoe de leveranciers met wie je samenwerkt, voordeel hebben gehad bij hun Fairtrade certificatie. We kunnen je ook meer achtergrondinfo, producentenverhalen en cijfers bezorgen over jouw specifieke sector. Dat kan je vervolgens delen op jouw communicatiekanalen.

Maar het werkt ook andersom: wij vertellen ook heel graag jouw kant van het verhaal. We delen jouw producten met onze community via de kanalen die vermeld staan op deze pagina. Wil je een speciale actie delen, komt er een nieuw product aan of heb je mooie foto’s gemaakt van je aanbod? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wil jij graag vertellen over Fairtrade, of heb je iets te vertellen dat wij kunnen delen, dan kan je daarvoor terecht bij augustin@fairtradebelgium.be.

Onze communicatiekanalen

Fairtrade community

Fairtrade is aanwezig op de bekendste social media kanalen: Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Het is dé manier bij uitstek om te communiceren over Fairtrade verhalen, producten, en nieuwtjes.

Nieuwsbrief

Op belangrijke momenten tijdens het jaar sturen we nieuwsbrieven: Valentijn, Pasen, de zomer, het begin van het nieuwe schooljaar en eindejaar. Ook tussendoor houden we jullie regelmatig op de hoogte van wat er precies reilt en zeilt binnen Fairtrade. In nieuwsbrieven gaan we dieper in op producentenverhalen, over wat Fairtrade precies doet en komen ook events en producten aan bod. 

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Website

Onze gloednieuwe website, die mag gezien worden! Het is dé plek waar we alle Fairtrade inhoud samenbrengen. Wat betekent Fairtrade, de stem van de producenten, hoe je zelf mee kan doen, hoe je als organisatie mee kan doen... Je vindt hier heel wat informatie. Snuister dus gerust eens rond!

Materiaal voor organisaties

We beschikken over visueel materiaal om jou en je bedrijf te helpen om de verkoop of het bewustzijn rond Fairtradeproducten te verhogen. Zo kunnen je klanten en collega’s een beter inzicht krijgen in Fairtrade. Wil je dit graag bestellen, neem dan een kijkje op deze pagina.

Promotiemateriaal

Neem een kijkje
Contact met producentennetwerken

 Van producenten over consumenten, tot publieke instellingen en commerciële partners. Samen maken we elkaar sterker, en enkel samen kunnen we het verschil maken. Lees meer.