WORLD FAIR TRADE DAY 2019

Zeg het met (h)eerlijke koffie!

Zaterdag 11 mei vieren we World Fair Trade Day, en dus zeggen we het de hele week met (h)eerlijke koffie!

Op de werkvloer of op school

Schreef jouw organisatie of school zich in? Ga dan op zoek naar de Fairtrade stickers aan het koffieapparaat en laat zien dat je geeft om elkaar én om de boeren in het Zuiden. Versier de tas van je collega’s of medestudenten met een compliment en deel je foto met #fairtradeatwork of #fairtradeatschool. Wie weet maak je kans op een leuk Fairtrade pakket, waar iedereen van kan genieten tijdens de volgende koffiepauze! Het wedstrijdreglement kan je hier nalezen.

Deel een online complimentje!

Je organisatie of school schreef zich niet in, maar je hebt wel fantastische collega’s of schoolvrienden die een complimentje verdienen? Kies hieronder een foto uit, klik op het Facebook- of Twitter icoon om het te delen op iemands Facebook-wall en schrijf er een leuke comment bij!

Waarom Fairtrade koffie?

Een eerlijk inkomen bieden aan de boeren in het Zuiden, dat is de kern van Fairtrade. Want er zijn nog steeds heel wat koffieboeren die het moeten stellen met een hongerloon.Door te kiezen voor Fairtrade koffie, kan je al snel een groot verschil maken. Ja, zo eenvoudig is het... Door elke dag koffie te drinken, vinden duurzaam verbouwde producten van de coöperatieven uit het Zuiden een afzetmarkt in het Noorden, en ontvangen de boeren meer Fairtrade premies die ze kunnen investeren in hun gemeenschap.

Social media wall

Schreef jouw organisatie of school zich in en heb je een foto of video gepost met de hashtag #fairtradeatwork of #fairtradeatcampus? Dan verschijnt hij binnen het uur op de social media wall hieronder! Zie je 'm niet? No worries, als je de hashtag gebruikt hebt, is je inzending goed geregistreerd.


    Meer weten:

    Fairtrade koffie

    Lees meer

    Fairtrade @Work

    Lees meer