Info voor partners

Algemene info

Focus van dit jaar: Belgen helpen om de Fairtrader in hen te ontdekken! Hoe dat in zijn werk gaat? We laten het onze campagnemanager Augustin zelf uitleggen in deze video.

Via deze link vind je de verschillende sjablonen die je kan gebruiken voor de communicatie op social media, inclusief de bijbehorende captions. Deze laatste zijn uiteraard aanpasbaar indien gewenst.

Hulp nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Elien (elien.de.jaeger@yelski.com). Zij vervangt Augustin tijdens zijn vaderschapsverlof.

Licentiehouders

Zoals we tijdens het webinar hebben uitgelegd, kan je de campagne nog meer steunen door jouw vrijgevigheid. Er zijn 3 manieren om extra visibiliteit voor je merk te genereren tijdens de campagneperiode: 

Sociale media wedstrijd

 • We organiseren in de maand oktober een wedstrijd op social media. We voorzien 8 prijzenpakketten voor de winnaars (2FR + 2NL op Facebook en 2FR + 2NL op Instagram).
 • Elke prijs zou rond de 100 euro moeten liggen, om een deelname aan de wedstrijd voldoende interessant te maken. In totaal rekenen we op zo’n 15 producten per winnaar. 
 • Deelnemende merken worden vermeld in alle communicatie rond de wedstrijd. 
 • £Hoe deelnemen? Je contacteert elien.de.jaeger@yelski.com en sara@fairtradebelgium.be om je deelname te bevestigen. Je levert 15 stuks van eenzelfde product aan ons kantoor vóór 15 oktober. We voorzien iets meer stuks dan we weggeven, in geval sommige producten beschadigd raken tijdens het transport.

PR-actie

 • We organiseren een award-show, waarbij bv’s uit diverse sectoren een Fair Card krijgen en zo hun werk voor social justice in de kijker kunnen zetten. 
 • Op dit evenement wordt de pers uitgenodigd om verslag te nemen.
 • We belonen een tiental beroemdheden (muziek, politiek, sport, klimaat enz.).
 • Voor elke bv voorzien we een goodiebag met Fairtrade producten om hen te bedanken voor hun deelname. In totaal zullen er 5 tot 10 producten in de tas zitten
 • Hoe deelnemen? Je contacteert elien.de.jaeger@yelski.com en augustin@fairtradebelgium.be om je deelname te bevestigen.  Je levert 20 stuks van eenzelfde product aan ons kantoor vóór 30 september. We voorzien iets meer stuks dan nodig, in geval er meer inschrijvingen zijn dan verwacht.

Orbit by Pub (conferentie)

 • Op 21 oktober vindt het door Pub georganiseerde Orbit-evenement plaats. Een conferentie gewijd aan duurzaamheid in de marketingindustrie. Wij nemen elk jaar deel aan dit evenement en delen een katoenen goodiebag uit met aan de ene kant het Fairtrade-logo en aan de andere kant het Orbit-logo. 
 • We verdelen 150 tassen onder de deelnemers van de conferentie. Er zullen 5 producten in elke tas zitten. 
 • Hoe deelnemen? Contacteer elien.de.jaeger@yelski.com en augustin@fairtradebelgium.be om je deelname te bevestigen.  Je levert 150 stuks van eenzelfde product aan ons kantoor vóór 10 oktober.

Retail

Naast het gebruik van ons materiaal op uw sociale netwerken, kan je ook een verschil maken door een reusachtige versie van de Fair Card voor één van je winkels te plaatsen. Deze versie zet jouw bedrijf in het zonnetje als fairtrade-supporter. Naast het plaatsen van de Fair Card, neem je best ook een foto van deze Fair Card. Deze kan je vervolgens op verschillende communicatiekanalen publiceren voor extra visibiliteit (sociale media, B2B/B2C Nieuwsbrief, website enz.). 

Deelnemen? Contacteer elien.de.jaeger@yelski.com voor verdere praktische afspraken.

Universiteiten

In deze presentatie kan je het concept en de deelnamemogelijkheden bekijken:

1. Social media

Via deze link vind je de verschillende sjablonen die je kan gebruiken voor de communicatie op social media, inclusief de bijbehorende captions. Deze laatste zijn uiteraard aanpasbaar indien gewenst. Heb je hier hulp bij nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

2. Advertentie / Nieuwsbericht

We bezorgen je graag wat je nodig hebt.

3. In het straatbeeld

Vraag posters aan (om zelf te drukken) of vraag een levensgrote Fair Card aan om op een drukke plek te plaatsen.

4. Heb je andere ideeën? Laat het ons ook zeker weten: we helpen je graag verder!