World Fair Trade Day 2020

#MAKEITMOREHUMAN

Stemmen uit de hele wereld klinken steeds luider: we willen een andere toekomst. Eentje waar àlle mensen centraal staan. Een toekomst die duurzaam is, en die de grenzen van mens en planeet respecteert. Dat is precies waar we bij Fairtrade ook aan willen bouwen: een menselijke economie. Dat doen we niet alleen, we werken samen met heel wat andere mensen over de hele planeet:

  • Edith, die als cacaoproducente drie verschillende ondernemingen uit de grond stampte, en de vrouwen in haar buurt tips geeft hoe ze dat ook kunnen doen.
  • Leydi, dochter van bananenproducent Juan, die beseft dat haar vader door z’n bedrijf haar toekomst volledig verandert heeft.
  • Thierry van Belvas, die samen met z’n team en producenten een chocoladefabriek bouwt in Ivoorkust.
  • Een coöperatie van koffieproducenten in Guatemala die helemaal draait rond circulaire economie, agro-ecologie en diversificatie en waar gendergelijkheid en respect voor de mens centraal staan.
  • Supermarkten die kiezen om eerlijke producten in hun winkelrekken te leggen... En jij, die ze daar kan kopen. Elke schakel telt.

Elke mens heeft dromen, en elke mens wilt graag van zijn hoekje van de wereld een betere plek maken om te leven. Maar dat nieuwe normaal komt er niet zomaar, en er rijzen ook heel wat vragen. Zàl het wel veranderen? Hoe zal het veranderen? En: waar beginnen we concreet met die veranderingen? Hoe kunnen we de wereld eerlijker inrichten?

Voor ons is dat heel duidelijk: het begint bij mensen. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Niet alleen hier, maar over de hele wereld. De volgende weken stellen we jullie graag mensen voor die vertellen wat #makeitmorehuman voor hen betekent!

Artikels

Onderzoek wijst uit: Belg heeft na corona honger naar meer duurzame en faire producten

Brussel, 8 mei 2020 - De Belg hecht bij de aankoop van voeding meer dan ooit belang aan...

Lees meer

Waar natuur en mens evenwaardig zijn, krijgt handel weer glans

Quetzaltenango is de tweede stad van Guatemala en staat ook bekend als Xela. Midden ineen groene,...

Lees meer

Video's