Recepten met Fairtrade, bio en lokale ingrediënten

De beste manier om te ontdekken dat Fairtrade, bio en lokaal een lekkere match zijn? Dat is door te experimenteren in de keuken, natuurlijk! Je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken: zelfs een boke met choco kan duurzaam zijn. Gebruik deze drie concepten als geheugensteuntje om de volgende keer dat je in de winkel bent, een bewustere keuze te maken. Want het smaakt zoveel lekkerder wanneer je iets op tafel kan zetten dat lief is voor mens en milieu!

Chocoladepasta op zuurdesembrood

Leuk om op een zaterdagmiddag te maken: een potje zelfgemaakte choco met noten. Klaar in een kwartier, voor wekenlang plezier!

Ik wil dit maken >> 

Superoats met kaneel en honing

’s Avonds gemaakt, ’s ochtends hapklaar. Dit supergezonde ontbijtje kan je ook makkelijk meenemen in een beker of weckpotje.

Ik wil dit maken >> 

Quinoasalade met geitenkaas

Mooie combinatie: de licht notige smaak van quinoa met het frisse bitter van andijvie, waterkers en witloof en het zoet van sinaasappel en honing. Gebruik voor deze salade alleen het hart van de andijvie; die blaadjes zijn het zachtst en knapperigst.

Ik wil dit maken >> 

Pompoenbrood

Dit supergezonde broodje is een echte herfsttopper, en combineert perfect met een warme tas thee en een cosy dekentje!

Ik wil dit maken >>

Seitanstoverij met bruine Juste

Een klassieker van formaat, in een veggie jasje. De knolselderfrietjes zorgen voor een frisse toets, een nieuwe familiefavoriet voor zondagmiddag!

Ik wil dit maken >> 

Ontdek nog meer duurzame recepten: