We Are All Fairtraders

Dankjewel!

De Week van de Fair Trade zit erop! Dankjewel aan alle Fairtraders die meededen en een Fair Card deelden. Hieronder vind je alle info over hoe onze campagne in elkaar zat.

Waarom zetten we in op social justice?

We willen mensen doen inzien dat er geen duurzame toekomst mogelijk is zonder social justice. Onze samenleving ten goede veranderen, haar duurzamer maken, is niet mogelijk als de meerderheid van de mensen die ons voedsel verbouwen in armoede leeft. Een positieve transitie begint met een fatsoenlijk inkomen voor boeren.

Om dat te bereiken moeten we de manier waarop we aan handel doen op grote schaal veranderen. We moeten de norm veranderen. Met deze campagne en met jouw hulp, kunnen we van social justice het nieuwe normaal maken. Dit doen we door met iedereen samen te werken: merken, handelaren, consumenten, politici, NGO's,... 

Social justice zit in ons allemaal. Als je mensen vraagt of ze in een goede of in een slechte wereld willen leven, kiezen we zonder aarzelen voor de goede. We zijn allemaal Fairtraders, we moeten het alleen maar naar buiten te brengen!

#WeAreAllFairtraders

Wat is een Fair Card?

Iedereen kent wel de gele en rode kaart die bij voetbalwedstrijden worden gegeven als er een fout wordt gemaakt. In tegenstelling tot de gele kaart die straft, willen wij daden van social justice die we om ons heen zien vieren en belonen. Zo maken we social justice zichtbaar in onze omgeving. Social justice is immers niet tastbaar, niet iets dat je kan zien.

Tijdens de maand oktober, en meer specifiek tijdens de Week van de Fair Trade (6-16 oktober), geef je een FAIR CARD aan een persoon, organisatie of initiatief die zich inzet voor social justice en die het volgens jou verdient om in de kijker gezet te worden. Op social media gebruik je hiervoor de hashtag #WeAreAllFairtraders.

Hoe werkt het?

We zijn allemaal Fairtraders, en iedereen kan op zijn eigen manier meebouwen aan een duurzame wereld, waarin social justice centraal staat. 

Ken jij iets of iemand die:

  • Steeds kiest voor duurzaam in het dagelijkse leven: winkelen, vervoer, ...
  • Geld doneert aan goede doelen die het verschil maken
  • Zich (vrijwillig) inzet om te zorgen voor positieve verandering
  • Protesteert voor een betere wereld
  • Met optimisme mensen mobiliseert
  • Zich op professioneel vlak inspant voor mens en milieu

Geef ze dan een Fair Card, en deel ze met de Instagram Story GIFs op social media met #WeAreAllFairtraders!

We verrassen ook enkele bekende personen met een Fair Card - stay tuned ;-)

Ontdek meer over onze campagne

Fair Card Awards

Ontdek welke bekende Belgen een Fair Card kregen!

Read more

Word Fairtrader

Als je je als individu of organisatie afvraagt op welke manier je Fairtrade kan steunen, ben je hier...

Lees meer