Milieu

 

 

Producenten, bevoorrechte partners bij de bescherming van bossen

In een wereld die wakker schiet om de klimaatverandering te vertragen en de biodiversiteit te behouden, kunnen we niet zonder bomen. En toch gaat de massale vernietiging van bossen onverstoorbaar verder. Volgens de Wereldbank verdween tussen 1990 en 2016 meer dan 1,3 miljoen vierkante kilometer bos. Wereldwijd engageren mensen zich in de strijd tegen ontbossing, maar ondertussen moeten kleinschalige producenten deze nu al elke dag opnieuw het hoofd bieden. 

Lees meer

FAIRTRADE-BANANEN, EEN EERLIJKE PRIJS VOOR HET KLIMAAT

Op het moment dat enkele grote retailspelers beslissen om enkel nog bananen uit eerlijke handel te verkopen, buigen we ons over de gevolgen en de werkelijke kosten van bananen die in de supermarkt te koop zijn. Wat zit er allemaal vervat in de prijs die we betalen? Misschien kunnen we - door een paar cent meer te betalen - de bananenproducenten de kans geven om ook iets te doen voor het klimaat?

Lees meer

 

Fairtrade & duurzaamheid

Elke keer je iets koopt, breng je een stem uit voor de wereld waarin je graag wilt leven. Dus als je een product wil aanschaffen, dan kies je best voor de meest duurzame variant: lokaal, biologisch, ecologisch of gemaakt uit eerlijke grondstoffen.

Lees meer